Västra Nylands Marthadistrikt

Marthorna erövrar Gotland!

13.01.2023 kl. 14:44
Välkommen med på en hantverks- och stickningsbetonad kulturresa den 17.-22.5.2023

Distriktet gör tillsammans med Åbos svenska Marthaförening en hantverks- och stickningsbetonad kulturres till Gotland den        17.- 22.5.2023.

Östersjöns pärla, det mytomspunna Gotland, har genom tiderna stått emot stormar och invasioner. Nu är det finlandssvenska Marthors tur att inta denna fascinerande ö. Vi besöker Gotland under ett förlängt veckoslut och med oss har vi en egen buss med vilken vi rör oss kring ön och besöker olika intressanta mål samt bekantar oss med Gotlands dramatiska historia.

Bussen startar från Västra Nyland den 17.5 mot Åbo där vi tar kvällsbåten till Stockholm. Frukost på ett hotell i Stockholmsregionen den 18.5, därifrån åker vi vidare mot Nynäshamn och Gotlandsfärjan. Färjeresan tar ca 3,5 h och då finns det gott om tid att sticka, bekanta sig med andra och ta en kopp kaffe el.dyl. Under torsdagen bekantar vi oss med Visby både med guide och på egen hand. Vi övernattar på Scandic Hamnhotellet i Visby.

På fredag rundtur på ön. Vi besöker Gotlands spinneri och en lammgård samt Hoburgen på Gotlands sydligaste landsända. Under lördagen tar vi oss norrut bl.a. till en medeltida kyrka, design Barbro Sandell samt Slite varifrån vi tar oss till Fårö. På söndag blir det avfärd mot fastlandet (tidigt på morgonen) och på kvällen tar vi båten mot Helsingfors. På måndag anländer vi till Helsingfors, varifrån bussen åker via Västra Nyland mot Åbo. Vi förbehåller oss eventuella ändringar i programmet.

I resans pris ingår samtliga resor, guide på Gotland, frukost, lunch och fika. Middagar på egen bekostnad intas antingen på hotellet eller på stan. Priset för hela resan är för Martha-medlemmar max 860€ (i dubbelrum)och för icke-Marthor 900€. Vill man bo i enkelrum tillkommer en avgift på 300€. Det slutgiltiga priset fastställs efter att vi fått vetskap om eventuella bidrag som inte ännu delats ut.

Av platserna är 15 öronmärkta för medlemmar i VNMD och 15 för Åbo sv Marthaförening - anmälningen för dessa platser öppnas den 16.1.2023. Anmäl dig senast 31.1. 2023 till Inga Mannström på tel. 040 5076465. Efter att du anmält dig får du ett mejl med kontaktuppgifter och du bekräftar din anmälan genom att betala bokningsavgiften på 200€. 

OBSERVERA ATT ANMÄLAN ÄR BINDANDE! Resten av resans pris betalas senast 15.4.2023. Platserna fylls i anmälningsordning.

Resterande platser öppnas för övriga ( både Marthor och övriga intresserade) den 1.2.2023. För att resan ska kunna bli av behövs ett minimiantal på 33 deltagare. Sammanlagt finns det plats för 50 deltagare. Om deltagarantalet blir för litet och resan inte kan genomföras återbetalas bokningsavgiften.

Har du frågor om resan?  Mejla marthastickcafe@gmail.com

PS Visst låter det lockande eller hur? Kontakta Inga genast så har du allt klart till den 16.1.

 

Sonja Eklund-Dahlin
Kontaktuppgifter

Kontakt

Inga Mannström
Ordförande
inga.mannstrompp1.inet.fi
040 5076 465

Sonja Petrell-Auvinen
Sekreterare  sonja.petrell@luukku.com 040 5358 054

Gunilla Räikkönen
Kassör
gunilla.raikkonengmail.com